Over Tura

Tura Gerards is geboren in 1957 in Venlo, vader van twee kinderen en grootvader van drie. Hij had van 2011 tot 2023 een coachpraktijk in Amsterdam voor mensen met angsten, depressie of adhd/add. Wel begeleidt hij nog familieopstellingen.

Zijn missie is: mensen (opnieuw) grip laten krijgen op hun gezondheid en welbevinden zonder dat medicijnen nodig zijn.

Hij studeerde van 1975 tot 1980 Humane Voeding aan de Landbouw Universiteit te Wageningen.

In 1989 bezocht hij in India de ashram van Osho en sindsdien staan zen en meditatie centraal in zijn leven. Vanaf 2009 volgde hij trainingen in adhd-coaching, NLP en systemisch werk.

Tijdens de coachopleiding hoorde Tura voor het eerst van Milton Erickson en zijn kunst om mensen, ten behoeve van hun welzijn, te manipuleren via taal.

Met woorden kun je toveren, veranderingen laten ontstaan, niet alleen in anderen maar ook in jezelf. Hoe je dat doet, waarom, wanneer, dat heeft deze Amerikaanse psychiater geduldig en haarfijn uitgelegd in zijn boeken met behulp van veel voorbeelden en verhalen.

Via internet verzamelde Tura in drie jaar tijd alle boeken van en over Erickson.

Wat een schat kreeg hij daarmee in handen; meer dan 5000 pagina’s over de suggestieve kracht van taal.

Sinds 2010 bestudeert Tura vrijwel elke dag iets van Ericksons werk en geniet hij van de grote lijnen en de ingenieuze details. En van Ericksons liefdevolle benadering en heilzame begeleiding van medemensen in (psychische) nood.

Al gauw ontstond in Tura de behoefte om voor zichzelf Ericksons visie te verhelderen en vooral diens bijbehorende taaltechnieken overzichtelijk te presenteren in het Nederlands. Dat heeft uiteindelijk geleid tot heel veel vertalen vanuit het Engels. En tot een taalkrachttraining voor iedereen die professioneel met mensen werkt.

De taalkrachttraining is opgedeeld in 52 hoofdstukken. De korte alinea’s, de vele voorbeelden en oefeningen zijn als hapjes, tapas. Ze maken het lezen en het begrijpen gemakkelijker.

Te koop bij Bravenewbooks

Ander werk waarin suggestieve taal een grote rol speelt:

 • De 4V’s van zelfsuggestie — Hoe Milton H. Erickson opnieuw leerde lopen.
  (BraveNewBooks 2016 – ISBN: 9789402144659) Te koop via Bravenewbooks
 • De 4 V’s van zelfhypnose – Hoe Milton H. Erickson opnieuw leerde lopen.
  (BraveNewBooks 2023 – ISBN: 9789464803860) Te koop via Bravenewbooks
 • Vrij van depressie in 21 dagen — Help jezelf in twee stappen (verbeterde en uitgebreide 6e editie).
  (BraveNewBooks 2014/2023 – ISBN: 9789464925432) Te koop via Bravenewbooks
 • Tura heeft ook een aardig aantal mp3’s gemaakt: opnames van natuurgeluiden met zijn stem eroverheen en zijn bijzondere manier van spreken.
 • Last van slapeloosheid? Moeilijk kunnen ontspannen? Het online programma “Slapen als een baby” biedt uitkomst (1 pdf + 3 video’s).

Reacties zijn gesloten.